AKTUELNO

Na šabačkom gradskom trgu u nedelju se dogodio incident čiji se snimak u međuvremenu pojavio na Fejsbuk stranici.

Kako su objavile Šabačke vesti, snimak je i zvanično objavljen, a na njemu se vidi kako staford pušten sa povoca i bez korpe kao munja juri ka devojčici na rolerima, koja je pala kad ga je videla a on projurio pored nje.

U tom trenutku, i majka devojčice koja je bila na metar-dva od nje, skočila je s klupe i pojurila ka detetu. Iako je staford pored devojčice samo projurio, ona je pala od straha.

Na snimku se vidi da se pas međutim uputio prema drugom detetu koje se igralo loptom. Kad je dotrčao do lopte, ščepao ju je i odneo u zubima, a kako prenose lokalni mediji nije hteo da je pusti pa su mu je jedva iščupali iz čeljusti. Dečak čija je lopta počeo je da plače.

Aleksandar Mićić iz Komunalne policije apelovao je na sve vlasnike pasa, da iz bezbednosnih razloga, prilikom izvođenja ljubimaca u šetnju obavezno stave korpu, povodac i ponesu potvrdu o vakcinaciji i čipu njihovog ljubimca.

Da podsetimo, držanje opasnih rasa pasa u pojedinim gradovima u Srbiji stogo je kažnjivo, dok je u Šapcu od 2016. godine to potpuno zabranjeno. Ovo se odnosi na sve vrste pitbul terijera, uključujući i staforde.

Kazna za one koji se i pored toga usude da imaju ove ljubimce nije velika i iznosi 5.000 dinara, ali se uz prekršajnu prijavu takav pas oduzima vlasniku i smešta u prihvatilište. Ipak, pre samo dva dana prijavljen je slučaj staforda koji je, šetajući bez povoca, skočio na decu na glavnom trgu u Šapcu, što je mnoge uplašilo.

#Pas

#devojčica

#Šabac

'